Grönt Kortkurs för draghundar på ÖBK

Grönt kort kurs

Grönt kort är en kortare utbildning som är ett måste för att kunna få tävla i officiella draghundstävlingar inom Sverige. För att tävla i barnklass och motionsklass krävs inte grönt kort. I kursen ingår bestämmelser, regler, uppförande på tävlingsområdet, allmänt om att tävla med draghund. Hundskötsel vid drag samt en hel del tips och råd som är nyttiga att ha med sig ut på tävling men även nyttig information även om det inte finns tävlingsambitioner. När man känner sig redo gör man kunskapsprovet på draghundsport.se. Ingen hund behövs under utbildningsdagen, endast teori.

Förberedelser: Läs gärna igenom information om grönt Kort och tävlingsregler på Draghundsportförbundets hemsida.

Datum: 26 augusti
Plats: Österåkers Brukshundklubb
Tid: klockan 9:00-13:00
Antal deltagare: 10