Draghund-Grönt kort

GRÖNT KORT-KURS

Dragsektionen Österåkers Brukshundklubb erbjuder kurs för Grönt Kort.

Datum: 9-10 April 2022

Tid: 14:00-17:30

Antal gånger: Kursen omfattar två dagar med praktik och teori genom självstudier. Vi kommer att vara i Åkersberga eller Täby.

Instruktör: Marianne Nordahl & Caroline Hubenette

Kursavgift: 600 kr + medlemskap, betalas in på BG 5283-0239

Medlemsavgift: För att gå kurs hos oss krävs fullt betalande medlemskap i SBK eller SHU, läs mera under medlemskap.

Information: Grönt kort är en kortare utbildning som är ett måste för att kunna få tävla i officiella draghundstävlingar inom Sverige. För att tävla i barnklass och motionsklass krävs inte grönt kort.

I kursen ingår bestämmelser, regler, uppförande på tävlingsområdet, allmänt om att tävla med draghund.

Hundskötsel vid drag samt en del tips och råd som är nyttiga att ha med sig ut på tävling, men även nyttig information även om det inte finns tävlingsambitioner.

Utbildningen varvas med teori som sker interaktivt med tanke på restriktioner kring Covid-19 och praktik med egen hund inom dragsport. Utbildningen kommer att hållas i Åkersberga eller Täby där vi kan dra tryggt och säkert med våra hundar utan störningar. Plats meddelas i kallelse med praktisk information någon vecka innan kursstart.

Förberedelser: Orientera dig gärna på Draghundsportförbundets hemsida: www.draghundsport.se

Läs gärna igenom information om Grönt kort och tävlingsregler samt på  Jordbruksverkets hemsida gällande hundhållning i allmänhet.

Ta med din egen utrustning, dragsele, draglina, kickbike, cykel etc.

Saknar du utrustning; kontakta kursledare för lån. Fika och vatten till hundarna finns på plats. Fika och frukt ingår i kursavgiften.

Välkommen!

Marianne Nordahl mail: heartstart@live.se

Du anmäler dig till kursen genom formuläret nedan, där du också kommer i kontakt med Caroline Hubenette